Varför smakar dricksvattnet badhus?►Ingen förändring av klordoseringen

Läs mer här

INSÄNDARE  17 apr-2021

Under en längre tid har vårt dricksvatten smakat simbassäng. Det luktar och smakar så mycket klor att vår hund inte ens vill dricka det (att tillägga är att han hellre dricker ur vattenpölar utomhus). Vi har börjat koka vårt vatten för att sedan ställa in det i kylen och dricka när det är kallt. Jag vet att det inte finns några belägg för att små mängder klor, som renar vårt dricksvatten, är skadligt för kroppen. Men hur är det när det blir så mycket att det stinker klor om vattnet?

Jag har tidigare hört om att det släppts ut för mycket klor i dricksvattnet i Örebro. Är detta vanligt? Inte är det gott iallafall.

Vi är boende på Idrottsvägen i Örebro.

”Finsmakare?”

Örebro

Svar direkt:

Det här svaret har jag fått från personalen på vårt vattenverk som ansvarar för klordoseringen i vattnet:

Vi har inte haft några som helst förändringar på klordoseringen på Skråmsta. Vi ligger som vanligt på en klorhalt på 0,20-0,25 mg/l på utgående vatten. Gränsen som inte får överstigas är 0,40 mg/l.

Monica Engström

enhetschef, Örebro kommun

Tekniska Förvaltningen/Ledningsnät

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.