Skadliga radonhalter på förskola – nu krävs kommunen på åtgärder

Läs mer här

Skadliga halter av radon har uppmätts i en av Hallsta förskolas lokaler i Hallstavik. Nu kräver bygg- och miljönämnden att problemet åtgärdas snarast.

De uppmätta radonvärdena på avdelningen Valen på Hallsta förskola medför en risk för människors hälsa. Det skriver bygg- och miljönämnden, som kräver att barn- och skolnämnden senast den 6 oktober redovisar vilka åtgärder som planeras för att sänka radonhalten.

Det var i slutet av juni som analysresultat från utförd radonmätning på inomhusluften i lokalen Valen inkom till bygg- och miljönämnden. De uppmätta värdena låg då mellan 543-743 Bq/m3, vilket är högt över det satta riktvärdet på 200 Bq/m3.

– Vi kommer självklart att ta tag i och åtgärda det här. Fastighetsavdelningen håller på att se över åtgärder och tidsplan utifrån föreläggandet och kommer att skicka in det senast den 6 oktober, säger Helen Langvad, verksamhetschef.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.