Örebroarna sparar 6 000 000 glas vatten per dygn

Örebroarna sparar 6 000 000 glas vatten per dygn

 

Publicerat tisdag 13 december 2016 kl 15.47
Kommunen: Otroligt tacksamma att det tagits på allvar
Leif Rehnberg från Örebro kommun är glad över att örebroarna har tagit vattenbristen på allvar.
Leif Rehnberg från Örebro kommun är glad över att örebroarna har tagit vattenbristen på allvar. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio

Det är ont om dricksvatten i Örebro sedan en tid tillbaka. Färska siffror från Örebro kommun visar dock att vattenförbrukningen minskat rejält.

Det är framför allt privatpersoner som tagit till sig kommunens varningar om vattenbrist. Örebroarna har de senaste veckorna minskat sin förbrukning av dricksvatten med 1,2 miljoner liter per dygn.

– Det vi ser är ett trendbrott hos örebroarna och det är vi väldigt glada över, säger Leif Rehnberg som är chef för vatten och avlopp på Örebro kommun.

Han säger också att det finns dricksvatten så det räcker gott och väl fram till april. Men det beror också lite på hur vintern blir.

– När det blir kallt lägger det sig is på sjöarna och då kan det bli svårt att få fram vatten. Vi vet ju inte heller än hur nederbörden blir i vinter och vår.

Kommunen följer sjöarnas vattennivåer väldigt noga nu, och kommer göra uppdateringar om läget kontinuerligt på sin hemsida.

– Vi är otroligt tacksamma att örebroarna tagit det här på allvar. Vatten är ju trots allt vårt viktigaste livsmedel.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.