Nytt projekt erbjuder kostnadsfria vattenprover för barnfamiljer

Läs mer här

 •   Mar 01, 2018 07:30 CET

Idag startar Växjö kommun upp projektet ”Testa ditt vatten”. Projektet erbjuder kostnadsfria vattenprover för kommunens familjer med dricksvatten från enskild brunn och barn födda 2016-2018.

Bakgrunden till projektet är vattenkvalitetens avgörande betydelse för en hållbar hälsa som inte minst är viktig för små barn. Därför har Blågröna Växjö tagit initiativ till detta projekt vars syfte är att skapa bättre förutsättningar för en höjd vattenkvalitet. Satsningen riktar sig till familjer med barn födda 2016-2018, bosatta i Växjö kommun och som tar vatten från enskild brunn.

– I egenskap av livsmedel är god kvalitet på vårt dricksvatten en av de mest grundläggande faktorerna för vår hälsa. Därför är det särskilt viktigt att låta barnfamiljer med enskilda brunnar testa sin vattenkvalitet, då spädbarn är särskilt känsliga, säger Tobias Adersjö (MP), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden. Vår förhoppning är att projektet kan bidra till kvalitetshöjande åtgärder som annars inte hade uppmärksammats.

De kostnadsfria vattenproverna omfattar mikrobiologisk och kemisk analys och kommer erbjudas under hela 2018. Vill man delta i projektet finns instruktioner och provtagningslådor att hämta ut i reception Björnen, Västra Esplanaden 18. De Växjöbor som har egen brunn men inte omfattas av projektets kriterier har möjlighet att beställa vattenanalyser till reducerat pris.

För mer information och intervjuer:

Tobias Adersjö (MP), ordförande miljö- och hälsoskyddsnämnden
0736-78 33 01

Margareta Johansson, projektansvarig
0470-413 23

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.