Mer än en miljon i Ukraina kan bli utan dricksvatten

20 februari kl 05.48

Vattennivån vid Kachovkaeservoaren sjunker i Ukraina – det riskerar att leda till en ekologisk katastrof, rapporterar Kyiv Independent.

– Rysslands pågående försök att tömma vattenreservoaren Kachovka kan lämna över en miljon människor i Ukraina utan dricksvatten, meddelade Ukrainas miljöminister Ruslan Strilets under en presskonferens tidigare i veckan, enligt tidningen.

Dammen intill vattenkraftverket rymmer drygt 18 kubikkilometer vatten. Storbritanniens försvarsdepartement rapporterar att delar av dammluckorna sannolikt förstördes av ryska trupper i november, sedan dess har nivåerna sjunkit till 13,83 meter.

“Den 11 november 2022 drabbades platsen av flera betydande skador, till största sannolikhet orsakade av förstörelse av retirerande ryska styrkor”, skriver försvarsdepartementet på Twitter.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.