Kolibakterier i Sälen – Koka allt dricksvatten

Läs mer här

Boende i Tandådalen-Hundfjället i Malung-Sälens kommun uppmanas att koka allt vatten som används till dryck och matlagning.

Enligt det kommunala vatten- och energibolaget Vamas,  så visar prover på kolibakterier i vattnet i Sälenfjällen. Det handlar om området kring Tandådalen och Hundfjället.

Borsta inte tänderna

Orsaken till bakterierna i vattnet är okänd och bolaget rekommenderar därför  samtliga boende och gäster i området att vattnet kokas, det gäller även vatten till tandborstning.

– Rekommendationen kvarstår tills problemet är lokaliserat eller klorering har kommit igång, skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Kokningen är en ren säkerhetsåtgärd tills vidare, enligt Vamas

SÅ HANTERAR DU DRICKSVATTNET I TANDÅDALEN-HUNDFJÄLLET

Dölj

· Koka upp allt vatten som används till dryck och matlagning! Vattnet skall koka så att tydliga bubblor syns!

· Vattnet kan användas till personlig hygien, disk, klädtvätt, rengöring och spolning av toalett precis som vanligt!
· Eventuellt kommer vattnet att kloreras för att dämpa föroreningen. Klor kan ge lukt, men är nödvändig för att dricksvattnet skall bli användbart igen.

Livsmedelsverkets information kring kokning av dricksvatten hittar du här https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/dricksvatten1/nar-du-maste-koka-dricksvattnet

Källa: Vamas

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.