Kokningsrekommendationen fortsätter i Lund

Läs mer här

Pressmeddelande  •  Mar 19, 2017 16:30 CET

VA SYD kan nu bekräfta att de koliforma bakterierna i Lunds dricksvatten kommer från ledningsnätet inne på sjukhusområdet SUS, i Lund.

Ledningsnätet inne på sjukhusområdet tillhör Region Skåne och tillförs friskt vatten från VA SYDs vattenledningsnät. Eftersom sjukhusets ledningsnät inte med säkerhet kan isoleras helt från Lunds övriga ledningsnät fortsätter kokningsrekommendationen i berört område i Lund.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills vidare för samma område som tidigare, se karta här. VA SYD och Region Skåne arbetar vidare med att spola ledningarna och ta prover. VA SYD fortsätter också att leverera nödvattentankar till SUS i Lund, så som skett sedan kokningsrekommendationerna inleddes.

-Vår förhoppning var verkligen att kunna häva kokningsrekommendationen idag, men tyvärr måste vi hålla kvar den. Vi vill vara helt säkra på att inga bakterier från sjukhusområdet kommer ut till resten av Lunds ledningsnät, säger Eva Kristensson, kommunikationschef på VA SYD.

Ny pressinformation kommer tisdag den 21 mars klockan 16.00.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.