Isberg kan hejda vattenkris i Kapstaden

Läs mer här

Kapstaden riskerar att bli helt utan dricksvatten. Här är stadens största vattenkälla, Theewaterskloof-dammen, i januari. 
En avancerad och iskall plan kan vara räddningen för Kapstaden, som drabbats av den värsta torkan på mer än ett sekel.
Tanken är att åka till Antarktis, hitta isberg i lagom storlek, bogsera dem till Sydafrika och smälta ned dem till miljontals liter dricksvatten.
– Vi vill visa att om det inte finns någon annan källa som kan lösa vattenkrisen så har vi en idé som ingen annan ännu har tänkt på, säger bärgningsexperten Nick Sloane, som bland annat ledde bärgningen av det italienska olycksfartyget Costa Concordia.
Väl framme ska isbergen enligt planen hackas och malas för att skynda på smältningsprocessen. Enligt Nick Sloane kan ett isberg ge 150 miljoner liter dricksvatten om dagen i ett års tid, vilket motsvarar ungefär 30 procent av Kapstadens behov.
Han efterlyser stöd från sydafrikanska myndigheter och andra investerare för att förverkliga planen.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.