13.05.20

Dricksvattnet i Mullsjö måste kokas

2020-05-13

Boende i Mullsjö uppmanas fortfarande att koka sitt vatten. Det var i måndags som koliforma bakterier upptäcktes i det kommunala vattnet. Sedan dess har Mullsjöborna behövt koka det vatten som ska drickas eller användas i matlagning och det kan ta veckor innan problemet är åtgärdat.

Det var vid en provtagning som det upptäcktes att vatten från Mullsjö vattenverk innehåller koliforma bakterier, dock inga E-colibakterier.

Utredning drar ut på tiden

Enligt uppgfiter från kommunen på torsdagseftermiddagen varierar provresultaten på det utgående vattnet från vattenverket mycket – ibland tjänligt och vid andra tillfällen väldigt dåligt. Ute i ledningsnätet har inga koliforma bakterier upptäckts. De motstridiga resultaten gör att utredningen nu drar ut på tiden och att Mullsjöborna därför måste vara beredda på att fortsätta koka vattnet innan det används till matlagning, sköljning av grönsaker eller tandborstning. Något som kan behöva göras i ytterligare några veckor.

Däremot går det bra att duscha, diska och tvätta händerna som vanligt. Kommunen har nu höjt kloreringen av vattnet och gör ständigt nya povtagningar. Ett arbete som kommer att fortsätta under helgen, rapporterar kommunen på sin hemsida under torsdagen.

Mullsjö kommun informerar via sin hemsida

Ingen förändring

Under söndagen är resultaten samma som tidigare i veckan.

– Det har gått lite upp och ned. Vi har haft några godkända prov i rad men vi behöver vara helt säkra innan vi kan släppa detta. Det går inte att säga hur länge detta kommer pågå, säger Matias Benér, VD på Mullsjö Enerig och Miljö AB.

Bli kontaktad av oss och få gratis rådgivning