Dricksvattnet i Fliseryd måste kokas

Läs mer här

2017-10-25
Kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson om vattenproblemen i Fliseryd
Vattenkran.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Mönsterås kommun uppmanar boende i Fliseryds samhälle att koka sitt dricksvatten eller hämta vatten i utplacerad tank. Anledningen är att vattenprover som tagits visar att vattnet inte är tjänligt.

Framför allt rekommenderas vattnet att kokas om det ska drickas eller användas i matlagning.

Enligt kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås, Anders Johansson, är det oklart vad som orsakat problemet med vattnet. Det var ett av kommunens rutinprover som indikerade att det fanns E.coli-bakterier i vattnet.

– Egentligen vet vi inte så jättemycket vad som är orsaken, utan det är ett av våra rutinprover som visar att det finns E.coli i vattnet – och då måste vi agera omedelbart och beslutsamt.

Är vattnet otjänligt?

– Vi vet inte det, men vi har ett prov som visar på otjänligt vatten. Sedan vet vi inte om det är vattnet som det är fel på eller om det möjligen kan vara provet som det har blivit någon form av kontamination på, det kan vi inte svara på just nu.

En tank med dricksvatten finns uppställd vid skolan i Fliseryd där man kan hämta dricksvatten, uppger Mönsterås kommun på sin hemsida.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.