Dricksvatten smakar och luktar konstigt

Läs mer här

Dricksvatten smakar och luktar konstigt
Publicerad 13 maj 2017 kl 14.43

På lördagsförmiddagen har vattnet i de västra delarna av Göteborg luktat och smakat konstigt, uppger Göteborgs stad.
Det är ofarligt att dricka och kommer vara avhjälpt under helgen.
– Det är efter ett planerat underhållsarbete i Lackarebäcks vattenverk, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktion på Göteborgs stad.

I fredags morse avslutades det planerade underhållsarbetet och som en följd av det har vattnet i västra delarna av Göteborg luktat och smakat annorlunda på lördagen.
– Under underhållningsarbetet har vi tillfälligt lagt om desinfektionen, ibland blir det störningar i lukten och det blev det den här gången, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktion på Göteborgs stad.
Ofarligt att dricka
Göteborgs stad beräknar att vattnet kommer att smaka som vanligt under helgen.
– Det finns vatten kvar i ledningarna men under dagen kommer det vara som vanligt.
Vad är det vattnet luktar?
– Råvattentäkten till Lackarebäck kommer från Delsjön så det är en naturlig sjölukt. När processen går som det ska tar vi bort de här lukt- och smakämnena. När vi har planerade åtgärder och inte kan göra precis som vi gör annars så blir det en förändring och en större andel lukt- och smakstörande ämnen följer med.
Det är helt ofarligt att dricka vattnet. På sin hemsida skriver kommunen att ställa in vatten i kylskåpet hjälper mot lukten och smaken.
– Om man låter det stå blir det bättre, så det kan vara ett tips, säger Josefin Lundberg Abrahamsson.
Linda BerghLinda Bergh
linda.bergh@gt.se

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.