Dricksvatten norr om Ormsta måste kokas

2020-05-13

Underhållsarbetet är tänkt att pågå mellan 23.00 och 05.00 i morgon bitti, fredag.

Under tiden och en tid efteråt rekommenderar Roslagsvatten att boende norr om Ormsta kokar sitt dricksvatten.

Säkert tips för att slippa koka vattnet

För att vara på den säkra sidan tipsar Roslagsvatten om att fylla flaskor och kannor med dricksvatten redan under torsdagen. ”Förvara i kylskåpet så slipper du börja med att koka vatten direkt på morgonen”, skriver Vallentuna kommun på sin hemsida.

Bli av med missfärgat vatten

Efter arbetet kan vattnet komma att missfärgas av rost eller vitt av skum och mikroluftbubblor. ”För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt”, skriver Vallentuna kommun.

Bli meddelad när det är över

Rekommendationen om att koka vattnet upphävs efter att vattnet analyserats och visar på god kvalitet igen.

Informationen hittas på Roslagsvattens hemsida. Det går även att registrera sig för en meddelandetjänst, varpå Roslagsvatten skickar ett sms med informationen.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.