Dricksvatten kan ha förorenats

Läs mer här

 

Dricksvatten kan ha förorenats

Dricksvattnet i Frändefors tätort kan ha förorenats.
Använd inte vattnet till dryck eller matlagning utan att koka det, uppmanar Vänersborgs kommun invånarna.
Prover har tagits för att undersöka om vattnet verkligen har förorenats.

Vänersborgs kommun slår larm om att dricksvattnet i Frändefors tätort kan ha blivit förorenat. Det misstänks att det skett en mikrobiologisk förorening. Nu uppmanas invånarna att inte dricka vattnet eller använda det till matlagning utan att koka det. Det är riskfritt att använda vattnet till “övriga hushållsändamål” som dusch, disk och tvätt.

Vattnet undersöks
Just nu pågår arbete med att ta prover och undersöka om det handlar om att en förorening har inträffat. De första provsvaren kommer sent under onsdagskvällen, meddelar kommunen.
Det kommer att ställas ut vattentankar på flera platser i Frändefors, som Ringhems äldreboende, på torget, Stenhuggaregatan, vid Dalboskolan och i korsningen mellan Aspelundsvägen och Bokgatan.
Eva RogstenEva Rogsten
eva.rogsten@gt.se

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.