Djurgårdsstadsbor får vänta på vattenprover

https://mitti.se/nyheter/djurgardsstadsbor-vanta-vattenprover/

Ett läckage har lett till att boende uppmanas att koka dricksvattnet.

Ett läckage har lett till att boende uppmanas att koka dricksvattnet.

Djurgårdsstadsbor får vänta på vattenprover

NYHETERTvå dagar efter vattenläckan uppmanas de boende i två fastigheter i Norra Djurgårdsstaden att fortsätta koka sitt dricksvatten.
– Det är en försiktighetsåtgärd, säger Mats Nissling, projektchef på Bonava Sverige.

Vi berättade för två dagar sedan om hur en vattenläcka i Norra Djurgårdsstaden lett till att boende i 123 lägenheter i bostadsrättsföreningarna Husarhagen och Husarviken uppmanades att koka vattnet.

Man befarade att vatten från värmesystemet tagit sig in i tappvattensystemet i och att man kunde bli sjuk om man drack det.

– Men det är i varmvattnet det tagit sig in, och det dricker man ändå inte, säger Mats Nissling, som säger att uppmaningen om att koka vattnet är en försiktighetsåtgärd.

– Vi har skickat vattnet för analys och svaren ska komma inom några dagar, säger han.

Anna Karin Hoffstedt bor i en av fastigheterna och hon hade ingen aning om att det kommit råd som gjort gällande att man ska koka vattnet.

– Jaha, då ska jag börja göra det. Det är ingen som har informerat mig, säger hon, men tar situationen med ro.

– Jag märkte att vattnet var avstängt för två dagar sedan och sedan dess har det fungerat som vanligt. Jag har druckit vattnet och inte blivit sjuk, säger hon.

Informationen som inte har nått henne har gått ut via e-post och satts upp på anslagstavlorna i respektive hus.

– Det känns som att de har koll på läget. Vi har köpt hem vatten som vi dricker, annars gör jag inget annorlunda när jag dricker eller borstar tänderna, säger en annan kvinna i huset.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.