Boende i Östersund uppmanas koka dricksvattnet

läs mer här

Detta då det finns tecken på att det kan vara förorenat av e-colibakterier.

Bakterien hittades i samband med att ett arbete utfördes i en vattenreservoar.

– Det var efter en rutinkontroll den hittades, säger Lars-Åke Wallin, säkerhetssamordnare vid Östersunds kommun, till ÖP.

Det skriver kommunen på sin hemsida.

Enligt ÖP berörs 55 000 kunder inom Östersunds kommun och delar av Krokoms kommun.

Bakterien hittades vid rutinkontroll

Det finns tecken på att vattnet kan vara förorenat av en misstänkt e-colibakterie – en tarmbakterie som kan orsaka magsjuka. Det var i samband med att ett arbete utfördes vid en vattenreservoar som bakterien hittades.

– Det är ett vattenprov på ett ställe som man hittat bakterien på och nu ska man ta prov på flera ställen, säger säkerhetssamordnaren Lars-Åke Wallin till tidningen.

Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersund, säger till ÖP att kommunen bland annat informerat äldreboenden och andra verksamheter som är beroende av dricksvatten.

– Vi har gått ut med ett myndighetsmeddelande för att informera allmänheten. Nu sprider vi informationen på alla sätt vi kan, säger Anders Wennerberg till tidningen.

Vattnet testas – svar väntas på torsdagen

Kommunen skriver på sin hemsida:

”Uppmaningen att koka dricksvattnet kommer att vara kvar tills det har tagits två omgångar godkända vattenprov. Idag, onsdag, har nya prov tagits, och sent på torsdag kommer preliminära svar på dessa prov.”

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.