Boende i Karlskoga uppmanas att koka vattnet

Läs mer här

UPPDATERAD 
PUBLICERAD 

Spår av E. colibakterier har upptäckts i det kommunala dricksvattnet i Karlskoga. Därför uppmanas kunder till Karlskoga energi och miljö att koka vattnet.

– Det är en bakterie som kan skapa diarréer, och är man svag, nedsatt eller sjuk drabbas man väldigt hårt av det här, säger Sebastian Cabander, vd på Karlskoga energi och miljö.

Rekommendationerna hävdes redan på lördagseftermiddagen då provresultaten visade att inga bakterier finns i drickvattnet.

I samband med en provtagning har tarmbakterien E. coli upptäckts i vattennätet. Hur det kommer sig håller det kommunala energibolaget på att utreda.

Man kan duscha, tvätta, diska och tvätta händer i vattnet, men som en försiktighetsåtgärd så uppmanas nu alla med vatten från Karlskogas kommunala nät att koka vatten innan det dricks eller används i mat.

Rekommendationen kvarstår till dess att man fått två av varandra oberoende prover som visar godkänt vatten, och det kan dröja till mitten av nästa vecka.

– Det är jättebeklagligt, säger Sebastian Cabander.

På lördagseftermiddagen meddelade kommunen av rekommendationerna hävts eftersom provresultaten från laboratoriet visade att inga
e.coliebakterier eller koliforma bakterier finns i drickvattnet.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.