Bekämpningsmedel i dricksvatten i Sunne

Läs mer här

Publicerad 22 oktober 2020

Sunne kommun meddelar att resultat från provtagningar av råvatten i Öjerviks vattenverk i Sunne fortfarande visar på halter av bekämpningsmedlet pentaklorfenol. Från den 22 september har det enligt uppgift också upptäckts små halter i dricksvattnet. Kommunen säger sig inte veta varifrån bekämpningsmedlet kommer.
– Några av de prover som tagits 22 september till 6 oktober visar att pentaklorfenol finns i dricksvattnet. Gränsvärdet är inte relaterat till någon hälsorisk, men vi utökar nu provtagningen till en gång i veckan. Vi har också påbörjat en upphandling för att kunna skaffa en filterutrustning, säger Hans Nilsson, enhetschef för vatten & avlopp i Sunne kommun, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Sunne kommun):
”Öjerviks vattenverk försörjer Sunne tätort, Västra Ämtervik, Öjervik och Rottneros med dricksvatten.”

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.