Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Nationella vattenkatastrofgruppen kallas till Lund

Läs mer här

Dricksvattnet i delar av Lund är forfarande förorenat med koliforma bakterier. VA Syd förlänger därför rekommendationen att koka vattnet innna man dricker det. Man har dessutom kallat in en representant från Vaka (Nationella vattenkatastrofgruppen).
Martin Hallgren
FÖLJ SKRIBENT
Av: Cornelia Mikaelsson

Bild: CHRISTINE OLSSON
På torsdag för en vecka sedan kom det första bakterielarmet och VA Syd gick ut med en kokrekommendation till delar av Lunds och Eslövs kommuner. Anledningen var att man hittat koliforma bakterier i ett av de prov som regelbundet tas på vattnet.

Under veckan har rekommendationen att koka vattnet förlängts vid ett par tillfällen i ett område som främst berör Lunds centrala och norra delar.
Idag på torsdagseftermiddagen kom beskedet att kokningsrekommendationen förlängs till på lördag klockan 16.
– Läget är detsamma. Vi arbetar intensivt med att spola ledningarna och ta prover, säger Eva Kristensson, avdelningschef kund och kommunikation VA Syd.
Nu har VA Syd kallat in en representant från Vaka (Nationella vattenkatastrofgruppen).
– I det läget som vi befinner oss i nu är det läge att tillföra ytterligare kompetens. Vi har även haft ett möte med Livsmedelsverket. Det är bra om andra parter kan se på situationen med nya ögon, säger Eva Kristensson.
I ett pressmeddelande säger VA Syd att de är väl medvetna om vilket problem bakteriespridningen orsakar i människor vardag.
– Vi tackar för ert tålamod och vi fortsätter att arbeta systematiskt och strategiskt med att hitta orsaken till problemet, säger Eva Kristensson, avdelningschef Kund och Kommunikation i pressmeddelandet.
VA Syd har för närvarande inga planer på att köra ut nödvatten till de berörda områdena.
– Nej, det gör vi inte så länge det finns vatten i ledningarna som går att använda när man har kokat det, säger Maria Nordblad Stålgard, kommunikatör på VA Syd. Det där är ett svårt beslut att ta och vi gör en bedömning från fall till falla, men just nu är det inte aktuellt.
Här hittar du en karta som visar det aktuell området
Nästa information om kvalitén på Lunds dricksvatten ges på lördag den 18 mars klockan 16.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR