Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Miljögifter i dricksvattnet hos fem miljoner svenskar

Miljögifter i dricksvattnet hos fem miljoner svenskar

  • 7 DECEMBER, 2020

En ny kartläggning visar att fem miljoner svenskar har miljögifter i dricksvattnet och följdverkningarna kan bli försämrat immunförsvar och minskad effekt av vaccin. ”Det är allvarligt”, säger toxikolog.

Hem & Hyra står bakom undersökningen som visar att farliga PFAS-ämnen är ett omfattande problem i dricksvattnet, trots att det inte borde finnas överhuvud taget.

PFAS är samlingsnamnet för över 4 700 ämnen och nu visar tidningens kartläggning i landets 290 kommuner, där 252 har svarat, att mätbara halter av de skadliga kemikalierna uppmätts i vattenverken i 106 av kommunerna.

Toxikolog reagerar kraftigt på uppgifterna

Det innebär att över fem miljoner människor exponeras för miljögifterna via dricksvattnet.

”Det är allvarligt att varannan svensk exponeras via sitt dricksvatten. Att vi hittar PFAS på fler ställen beror till viss del på att vi analyserat mera, men det visar också att detta inte bara är ett lokalt fenomen utan ett stort globalt miljöhälsoproblem”, säger toxikologen Mattias Öberg, som forskar på Karolinska institutet om riskbedömning av kemikalier, till Hem & Hyra.

Tidningen listar alla kommuner där PFAS-ämnen registrerats i dricksvattnet, kolla om din kommun är med på listan!

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR