Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Livsmedelsverket: Sluta bada i badkar

Läs mer här

Efter sommarens torka har vi nu haft några dagar med regn och svalare väder på en del håll i landet.

Men Livsmedelsverket väljer ändå att gå ut med en uppmaning om att människor fortfarande måste spara på dricksvattnet.

Efter sommarens torka har vi nu haft några dagar med regn och svalare väder på en del håll i landet.

Men Livsmedelsverket väljer ändå att gå ut med en uppmaning om att människor fortfarande måste spara på dricksvattnet.

”Grundvattennivåerna är fortsatt mycket låga i de små grundvattenmagasinen och det kan dröja innan de fylls på igen”, skriver myndigheten på sin hemsida.

– Det regn som faller nu fyller inte automatiskt på grundvattnet, utan sugs istället upp av växterna. Därför är det fortfarande viktigt att alla hjälps åt att spara på vattnet. Varje droppe räknas, säger Agneta Tollin, statsinspektör på Livsmedelsverket.

En av åtgärderna myndigheten nu uppmanar till, är att svenskarna slutar bada i badkar.

– Det går åt betydligt mindre vatten när man duschar än när man badar badkar. Man är ju tvungen att spara på vattnet för annars kanske det inte finns något vatten kvar, säger Tollin till Aftonbladet.

Torkan kan få konsekvenser för dricksvattnet under relativt lång tid framöver, enligt Livsmedelsverket. Om det torra och varma vädret håller i sig kan grundvattennivåerna sjunka ytterligare och leda till vattenbrist under hösten.

Blir det kraftiga höstregn kan det istället göra att vattnet förorenas och att man behöver koka vattnet – i så fall informerar kommunen om det.

Det här kan du göra för att spara vatten:

Vattna inte med dricksvatten.

Samla till exempel upp regnvatten och vattna växterna med det.

Duscha istället för att bada i badkar.

Låt inte vattnet rinna medan du tvålar in dig eller när du borstar tänderna.

Undvik att diska under rinnande vatten.

På sommaren kan det vara svårt att få riktigt kallt kranvatten. Spola ur vattnet som stått still i kranen. Fyll en tillbringare eller flaska med vatten och sätt in i kylen så får du ett kallt vatten. Det urspolade kranvattnet kan du samla upp och använda till att till exempel vattna växter med.

Källa: Livsmedelsverket.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR