Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Lidingöbor måste koka sitt vatten

Läs mer här

2018-01-08

En vattenläcka på Lidingö har lett till att samtliga hushåll i kommunen nu uppmanas koka sitt dricksvatten.

Det är en försiktighetsåtgärd uppger Lidingö stad. Provsvaren kommer först under måndag eller tisdag.

På fredagskvällen kom de första larmen om att vattenförsörjningen inte fungerade på Lidingö. Trycket var för lågt i ledningarna.

Senare, vid 01-tiden på natten, hade man lokaliserat en läcka och kunde koppla bort den delen av ledningssystemet.

Har tagit prover på vattnets kvalitet

Men i samband reparationsarbetet uppstod en missfärgning av dricksvattnet. Ofta beror det på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, eller att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet som gör att det ser ”vitt” ut, skriver Lidingö stad i ett meddelande till drabbade invånare.

Vattenprover har tagits och tills vidare rekommenderar Lidingö stad att alla hushåll på ön kokar vattnet innan man använder det till matlagning, dryck eller tandborstning.

Livsmedelsverkets rekommendation är följande:

Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.

Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Svar kommer på måndag eller tisdag

Lidingö kommun uppmanar invånarna att inte dricka okokat vatten innan provsvaren kommit tillbaka. Detta ska ske under måndagen eller tisdagen. Då får man veta om vattnet innehåller bakterier som är skadliga att dricka.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR