Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Kranvattnet i Monå i Nykarleby ska fortsättningsvis kokas – spår av avföringsbakterier har hittats

Läs mer här

PUBLICERAD 

Nykarleby har under hösten haft problem med sitt kranvatten. I mitten av september uppmanades hela kommunen att koka sitt dricksvatten i knappt en vecka på grund av bakterier som tydde på kontaminering.

Och i förra veckan visade provtagningar att kommundelen Monå drabbats av kontaminerat kranvatten.

Nya prover togs förra fredagen i Monå och de visar nu att det fortfarande finns koliforma bakterier i vattnet. I ett av proven fann man också spår av E-coli.

Förekomsten av E-coli tyder på att vattnet kontaminerats av avföring.

Koka vattnet i 5-10 minuter

På fredagen meddelar därför Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad att Knuts vattenandelslags dricksvatten i Monå fortsättningsvis ska kokas 5-10 minuter innan det kan drickas eller användas i matlagning.

För tvätt kan vattnet användas som normalt.

Vattenandelslaget klorerar nu ledningsnätet, men vattnet kan ändå drickas efter kokning. Kloreringen kan ändra på vattnets lukt och smak.

Nya prover har tagits på fredagen (6 november) och svar från dem kommer i början av nästa vecka.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR