Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Kolibakterier i Sälen – Koka allt dricksvatten

Läs mer här

Boende i Tandådalen-Hundfjället i Malung-Sälens kommun uppmanas att koka allt vatten som används till dryck och matlagning.

Enligt det kommunala vatten- och energibolaget Vamas,  så visar prover på kolibakterier i vattnet i Sälenfjällen. Det handlar om området kring Tandådalen och Hundfjället.

Borsta inte tänderna

Orsaken till bakterierna i vattnet är okänd och bolaget rekommenderar därför  samtliga boende och gäster i området att vattnet kokas, det gäller även vatten till tandborstning.

– Rekommendationen kvarstår tills problemet är lokaliserat eller klorering har kommit igång, skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Kokningen är en ren säkerhetsåtgärd tills vidare, enligt Vamas

SÅ HANTERAR DU DRICKSVATTNET I TANDÅDALEN-HUNDFJÄLLET

Dölj

· Koka upp allt vatten som används till dryck och matlagning! Vattnet skall koka så att tydliga bubblor syns!

· Vattnet kan användas till personlig hygien, disk, klädtvätt, rengöring och spolning av toalett precis som vanligt!
· Eventuellt kommer vattnet att kloreras för att dämpa föroreningen. Klor kan ge lukt, men är nödvändig för att dricksvattnet skall bli användbart igen.

Livsmedelsverkets information kring kokning av dricksvatten hittar du här https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/dricksvatten1/nar-du-maste-koka-dricksvattnet

Källa: Vamas

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR