Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Kokningsrekommendationen fortsätter i Lund

Läs mer här

Pressmeddelande  •  Mar 19, 2017 16:30 CET

VA SYD kan nu bekräfta att de koliforma bakterierna i Lunds dricksvatten kommer från ledningsnätet inne på sjukhusområdet SUS, i Lund.

Ledningsnätet inne på sjukhusområdet tillhör Region Skåne och tillförs friskt vatten från VA SYDs vattenledningsnät. Eftersom sjukhusets ledningsnät inte med säkerhet kan isoleras helt från Lunds övriga ledningsnät fortsätter kokningsrekommendationen i berört område i Lund.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills vidare för samma område som tidigare, se karta här. VA SYD och Region Skåne arbetar vidare med att spola ledningarna och ta prover. VA SYD fortsätter också att leverera nödvattentankar till SUS i Lund, så som skett sedan kokningsrekommendationerna inleddes.

-Vår förhoppning var verkligen att kunna häva kokningsrekommendationen idag, men tyvärr måste vi hålla kvar den. Vi vill vara helt säkra på att inga bakterier från sjukhusområdet kommer ut till resten av Lunds ledningsnät, säger Eva Kristensson, kommunikationschef på VA SYD.

Ny pressinformation kommer tisdag den 21 mars klockan 16.00.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR