Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Koka dricksvattnet!

Läs mer här

Publicerad onsdag, 22 augusti 2018, 23:41 av Björn Smitterberg

vattenverk_skyltI samband med provtagning av dricksvattnet i Lidköping har det konstaterats bakterier i vattnet och vattnet måste kokas för att kunna användas. Meddelandet kom i kväll via Lidköpings kommuns hemsida och så kallat VMA – viktigt meddelande till allmänheten. Meddelandet gäller Lidköping och Grästorp.

Det har upptäckts e-Colibakterier i det kommunala ledningsnätet och allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning måste kokas. Det kommer att ta flera dagar innan problemen är lösta – åtminstone till början av nästa vecka.

e-Coli bakterier är en signal på att kvaliteten inte är som den ska. Bakterien finns hos såväl människor och djur, och kan växa till i livsmedel och vatten.

– Det är på flera provtagningspunkter i Lidköping som vi har hittat e-colibakterier och resultatet är tyvärr otjänligt och därför vill vi som en säkerhetsåtgärd uppmana alla kommuninvånare att koka sitt dricksvatten och vattnet till matlagning, säger Linda lundström, förvaltningschef Teknisk Service.

– Vi rekommenderar att koka vattnet till matlagning, men annars går det att använda till hygien. Det här kan inte avblåsas förrän på lördag kväll tidigast, när vi fått nya provsvar.

Just nu vet vi inte anledningen till problemet utan håller på att analysera provtagningsresultaten för att kunna lokalisera problemet.

Lidköpings kommun har gått in i krisberedskap, sjukhus och vårdinrättningar vidtar just nu åtgärder för att säkra sin verksamhet.

Grästorp får en stor del av sitt vatten från Lidköping.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR