Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

I framtiden kanske du inte spolar i dricksvatten

Läs mer här

Lyssna här

Publicerat måndag 13 mars kl 09.11
Iréne Bohman.
Iréne Bohman, vattenvårdsdirektör. Foto: Nick Näslund/Ann-Sofie Ottosson/Sveriges Radio

I framtiden kan det komma att krävas att Sverige delar upp vattnet i olika kvaliteter. Det säger Iréne Bohman, vattenvårdsdirektör i Södra Östersjöns vattenvårdsdistrikt.

Iréne Bohman som ansvarar för att hålla koll på vattnets kvalitet i Sydsverige följer utvecklingen även i Kalmar än. Vattenkvaliteten som vi tagit för givet är inte längre lika självklar.

– I våra hem gäller det att se till att vattnet inte bara rinner förbi, både i handfatet när man borstar tänderna och på andra ställen, säger hon.

– Vi måste också börja tänka på olika vattenkvaliteter. Ska vi vattna fotbollsplaner, så borde det gå att vattna med något annat vatten än dricksvatten.

I flera andra länder är vattnet på toaletten inte av dricksvattenkvalitet. Så kan det också bli i Sverige, spår Iréne Bohman:

– Tänker vi ännu mer storskaligt och långsiktigt kanske vi i samhället borde fundera på om man ska ha andra lösningar än att spola dricksvatten i toaletterna.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR