Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Kokningsrekommendationen för vattnet i delar av Lund kvarstår

Läs mer här

VA Syd förlänger rekommendationen att koka vattnet i delar av Lund. De senaste proven visar fortfarande spår av koliforma bakterier.

Bild: CHRISTINE OLSSON
Det var i torsdags som VA Syd meddelade att vattnet i delar av Lunds och Eslövs kommuner inte var tjänligt som dricksvatten. Sedan dess har VA Syd rekommenderat att koka vattnet innan man dricker det.
I söndags förlängdes kokningsrekommendationen och nu meddelar VA Syd att rekommendationen fortsätter att gälla ytterligare några dagar.
Det senaste beskedet från VA Syd kom på tisdagen klockan 16.
– Vi är medvetna om att det är jobbigt för alla drabbade. Vi arbetar efter försiktighetsprincipen och vill vara säkra på att vattnet är hundra procent rent från bakterier innan vi släpper kokningsrekommendationen, säger Helena Ström, kundservicechef VA Syd.
I ett pressmeddelande skriver Magnus Ek, dricksvattenchef VA Syd, att de arbetar med att strategiskt spola ledningsnätet. För att hitta orsaken till bakteriespridningen sker även en genomgång av ledningsnätet.
– Vi tittar både på akuta vattenläckor och planerade ledningsarbeten. Vi är även i kontakt med olika privata fastighetsägare för att säkerställa att ledningsnätet på deras mark är intakt, säger Magnus Ek, i pressmeddelandet.
Enligt VA Syd är det fortfarande oklart hur bakterierna har tagit sig in i vattenledningsnätet.
– Många frågar efter orsaken till problemet, men just nu vet vi inte. Eftersom att vi är angelägna om att få rent dricksvatten i ledningarna genom spolning så medför det samtidigt att vi eventuellt spolar bort möjligheten att hitta orsaken, skriver VA Syd i pressmeddelandet.
Enklaste sättet att ta reda på om du är berörd, och rekommenderas att fortsätta koka ditt dricksvatten är att titta på kartan.
Nästa information från VA Syd ges på torsdag kl 16.
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR