Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Flygbränslet nära nå dricksvatten

Publicerat onsdag 6 juli kl 06.54
Det jobbar för fullt med att sanera de många tusen liter flygfotogen som läckt ut.
Det jobbar för fullt med att sanera de många tusen liter flygfotogen som läckt ut. Foto: Anton Svensson, P4 Sjuhärad, Sveriges Radio

Efter olyckan i Ulricehamn i går läckte 13 000 liter flygbränsle ut i en skyddszon för vattentäkt, det finns alltså risk för att bränslet ska läcka ut i dricksvattnet.

Eftersom läckan uppstod skedde i en skyddszon fanns flera skydd för att bromsa upp eventuella utsläpp bland annat dammar som fångade upp bränslet.

Därför ser kommunen ingen akut risk för att dricksvattnet ska påverkas.

– Kommunen har en beredskap och kommer följa upp vattenkvaliteten löpande, berättar Pär Norgren, ställföreträdande enhetschef för byggenheten och miljöenheten. Det är värt att notera att ett vatten som förorenats av flygbränsle smakar så illa att det är mycket svårt att få i sig en så stor mängd att hälsan riskeras. Det aktuella ämnet har också låg giftighet.

Miljöinspektörer är på plats och det är framförallt en bäck nära olycksområdet som kan ligga i riskzonen för miljöpåverkan. Per Norgren hoppas även på soligt och blåsigt väder.

– Då kommer avdunstningseffekten på bränslet att öka. Vi vill hellre ha det i luften än i vattnet, säger han i ett pressmeddelande.

Det är åter framkomligt på vägen, bara ett körfält är avstängt upp för backen. Asfalten är skadad och ska fixas under dagen.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR