Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Hoten mot dricksvatten kartläggs

Publicerat söndag 22 maj kl 10.54

 

Nu ska de långsiktiga hoten mot dricksvatten kartläggas.

Vänern och Göta Älv försörjer 800 000 personer med dricksvatten. Och det finns en rad faktorer som kan utgöra ett hot mot vattenkvaliteten i Vänern.

–  Framtida klimatförändringar kan öka risken för parasiter och bakterier. Vi kan få problem med främmande arter som på sikt kan påverka vattenkvaliteten. Men idag har vi mycket god vattenkvalitet i Vänern, säger Sara Peilot på Vattenvårdsförbundet.

Men bra vatten är ingen självklarhet. Flera kommuner vid Vänern och längs Göta Älv arbetar med hur de ska skydda sitt dricksvatten i framtiden eftersom det kan bli mycket dyrt med förorenat vatten. Därför görs nu en övergripande kartläggning som ska vara klar i höst.

–Då hoppas vi att det blir en bra utredning som Vänerkommunerna kommer att ha stor nytta av i sitt fortsatt arbete med att bilda vattenskyddsområden, säger Sara Peilot.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR