Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Höga kostnader för vattenfilter tvingar till en taxehöjning i Östersund

Nu kommer räkningen för kommuninvånarna. VA-taxan föreslås höjas med fem procent nästa år, men höjningen blir totalt 60 procent på tio år.

Chockhöjning av VA-taxan efter jätteinvesteringen av ett membranfilter i Minnesgärde. Filteranläggningen kostar kommunen lite drygt en kvarts miljard kronor och det är vattenabonnenterna som får stå för notan.
Chockhöjning av VA-taxan efter jätteinvesteringen av ett membranfilter i Minnesgärde. Filteranläggningen kostar kommunen lite drygt en kvarts miljard kronor och det är vattenabonnenterna som får stå för notan.

Notan kommer i kölvattnet av Cryptosporidiumutbrottet 2010 och det är den enskilt största satsningen på vattensäkring i kommunen någonsin, investeringen av ett så kallat membranfilter i Minnesgärde, som är orsaken till att kommunen tvingas höja vatten- och avloppstaxan för kommunens vattenabonnenter.

”Den totala investeringskostnaden kommer att bli 260 miljoner kr. Detta medför en successiv höjning av VA-taxan med drygt 60 procent över tio år”, skrev tjänstemännen i sitt investeringsförslag förra våren.

På onsdagen ska politikerna fatta beslut om 2017 års taxa. Så här skriver tjänstemännen inför beslutet:

”För att få en jämnare taxeutveckling kommande år föreslås höjningar av VA-taxan några år innan kostnadsökningarna kommer för att slippa dramatiska höjningar enskilda år. Prognosen, baserad på bedömd omkostnadsutveckling och nuvarande investeringsringsplaner, är att taxan bör höjas med 5 % 2017”.

Enligt teknisk förvaltnings uträkning för ett år sedan blir kostnaden följande när den 60-procentiga höjningen väl är avslutad:

För en familj boende i en hyreslägenhet beräknas månadskostnaden öka från 198 till 319 kr/månad. I den ökningen ligger även övriga kostnadsökningar under perioden.

För en familj i villa beräknas kostnadsökningen öka från 291 till 469 kr/månad.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR