Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Höga halter av fluorider i dricksvattnet i Backe

Läs mer här

Dricksvattnet i Backe innehåller förhöjda värden av fluorider och klassas därmed som otjänligt. Boende i området kan hämta vatten ur en vattentank på torget i Backe.

Flourid är ett ämne som förekommer i vissa grundvatten i Sverige. Ämnet skyddar mot karies men allt för höga halter medför risker. Strömsunds kommun skriver på sin hemsida att framförallt små barn bör skyddas mot högt intag av fluorider.

Alltför höga halter av fluorid kan leda till tandfluoros, skönhetsfläckar på tänderna och öka risken för karies. Måttlig tandfluoros har ingen medicinsk betydelse.

Strömsunds kommun har ställt ut en vattentank på torget i Backe där boende i området kan hämta dricksvatten.

Kommunen vidtar nu åtgärder och hoppas på att vattnet ska vara tjänligt på onsdag.

– Vi kommer ta nya prover på onsdag. Då hoppas vi att provet är godkänt, säger Helen Löfgren Larsson, VA- och renhållningschef på Strömsunds kommun.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR