Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Harvardprofessor: Sänk gränsvärdet för PFAS i dricksvatten kraftigt

Läs mer här

  • Skandalen i Danmark med kött förorenat med hälsofarliga och hormonstörande PFAS-kemikalier var en av orsakerna till att landet kraftigt sänkte gränsvärdet för PFAS-ämnen i dricksvatten från 100 ng/l till 2 ng/l.
  • För två år sen sänkte också experterna i Europeiska Livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA rekommendationen för hur mycket PFAS som är säkert att få i oss – det tolerabla veckointaget. Det som var avgörande var ny forskning som visar att immunförsvaret hos barn kan försämras med PFAS i blodet.
  • När Livsmedelsverket nu ska sätta ett nytt gränsvärde, som idag är 90 ng/l, bör det sänkas till Danmarks nivå, anser Philippe Grandjean, professor i miljömedicin vid syddanska universitetet och Harvard.
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR