Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Handenbor uppmanas att koka sitt vatten

Handenbor uppmanas att koka sitt vatten

Boende i flera områden i centrala Handen uppmanas att börja koka sitt dricksvatten för att inte riskera att bli sjuka. Det finns koliforma bakterier i dricksvattnet.

Haninge kommuns rutinmässiga provtagning visar att det finns koliforma bakterier i dricksvattnet i centrala Handen, det skriver Haninge kommun i ett pressmeddelande på fredagen.

Koliforma bakterier är en indikation på att dricksvattnet kan vara skadligt att dricka, men kommunen har på fredagen inga uppgifter om att någon ska ha blivit sjuk.

Handenbor som berörs är boende öster om pendeltågspåret, söder om Kolartorps allé och Gudöbroleden, väster om riksväg 73 och norr om Jordbrolänken.

Boende i centrala Handen uppmanas att koka dricksvattnet.

Boende i centrala Handen uppmanas att koka dricksvattnet.

Utökad provtagning pågår

Det är i nuläget oklart hur bakterierna kommit in i dricksvattnet och Haninge kommun arbetar för att åtgärda problemet, skriver kommunen i pressmeddelandet.

En utökad provtagning pågår i området och kokningsrekommendationen fortsätter tills dess att vattenproverna är godkända.

– Koliforma bakterier är inte farliga i sig utan är en indikatorbakterie. Det är dock en säkerhetsåtgärd tills vi genomfört fler provtagningar, säger Håkan Filipsson, pressinformatör på Haninge kommun.

Handenbor som har frågor uppmanas att mejla till vatten@haninge.se.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR