Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Gävlebor uppmanas att koka dricksvatten efter akut läcka på dricksvattenledning

Gävlebor uppmanas att koka dricksvatten efter akut läcka på dricksvattenledning

2016-11-02

En stor akut vattenläcka har skett på en huvudvattenledning som förser stora delar av Gävle med dricksvatten. Vattnet är avstängt för hela Brynäs och Gävlebor uppmanas att koka kranvatten.

Från Gästrike Vatten vill man påtala att de som har vatten i sina kranar kan koka det innan användning till mat eller dryck. Vattentankarna som står vid Gävle sjukhus är till för sjukhuset. Tanken på Brynäs är för alla de som saknar vatten i sina kranar.

Gästrike Vatten uppmanade vid sjutiden på morgonen alla i centrala Gävle att koka kranvatten till dryck och matlagning. Använd kokt vatten också när du borstar tänderna, brygger kaffe och sköljer grönsaker. Däremot kan man duscha, tvätta och diska som vanligt. Att koka drickvatten är en försiktighetsåtgärd då stora delar av ledningsnätet varit utan tryck i samband med nattens vattenläcka.

Uppmaningen att koka vatten gäller på i centrala Gävle, (Oppala, Björke, Åbyggeby, Hille, Forsby, Strömsbro, Sätra, Näringen, norr, centrum, söder, Brynäs, Andersberg, Hemlingby, Bomhus, Karskär).

– Stora delar av Brynäs är helt utan vatten fortfarande, sa Therese Staff, kommikatör på Gästrike vatten vid 7.20 på torsdagsmorgonen.

En vattentank kommer att placeras på vändplan vid kvarteret Mejseln. Den kommer att placeras där inom kort. Man uppmanar dem som hämtar vatten att ta med en egen dunk eller flaska.

Det var under natten som SOS fick ett larm om att flera gator i Gävle har översvämmats med vattennivåer upp mot tre decimeter. En akut vattenläcka har uppstått på en dricksvattenledning och vattnet är därför avstängt för hela Brynäs.

Boende i hushåll utan vatten uppmanas att hålla alla kranar stängda under tiden reparationsarbetet pågår och att inte använda disk- eller tvättmaskiner under avstängningen.

vattenläcka brynäs
vattenläcka brynäs

Enligt det första larmet som kom vid 02.30 ska vatten ha forsat upp ur en brunn på Brynäsgatan och Tredje tvärgatan.

Gästrike vatten är på plats och utför reparationsarbete.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR