Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Fortsatt dåligt dricksvatten i Kvicksund

Läs mer här

2017-10-25
Dricksvattnet i Kvicksund måste fortfarande kokas, enligt Eskilstuna Energi & Miljö.
Den senaste provtagningen visade fortfarande på förhöjda halter av koliforma bakterier (jordbakterier). Det tyder på att vattnet har förorenats av ytvatten.

Mer än en vecka har nu gått sedan den första varningen gick ut. EEM har provat att bland annat spola igenom ledningsnäten och öka mängden klor i vattnet under helgen som var. Det gav viss effekt, men kokningsrekommendationen kvarstår i stora delar av Eskilstuna kommun inklusive Kvicksund.

– Vi beklagar det som inträffat och jobbar för att återställa kvaliteten, sade Admir Ibrisevic, chef för vatten och avlopp i Eskilstuna, under en presskonferens på onsdagseftermiddagen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Han berättade att det inte går att säkerställa exakt den plats där läckan har skett. Ytvatten kan tränga in i samband med grävjobb och ledningsarbeten.

En möjlig orsak är en läcka som uppstod på Carlavägen i Eskilstuna ungefär en vecka innan bakterierna upptäcktes, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Läs också: Varning: vattnet i Kvicksund måste kokas

Du kan läsa EEM:s senaste uppdatering här.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR