Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Fortsätt att koka vattnet i delar av Lund

Läs mer här

 

VA Syd uppmanar boende i delar av Lunds stad, Stångby, Östra Ödarslöv, Odarslöv och Igelösa att fortsätta att koka dricksvattnet.

Däremot drar VA Syd tillbaka rekommendationen för Hardeberga, Södra Sandby, Flyingeby, Flyinge, Gårdstånga, Getinge, Holmby och Hammarlunda.
Det var i torsdags som VA Syd tillsammans med miljöförvaltningen i Lund tog beslutet att utfärda rekommendation om att koka vattnet i Lund med omnejd. Anledningen var att vattenprover vid en rutinkontroll visat förhöjda värden av koliforma bakterier vilket gör att dricksvattnet är otjänligt.
Senare under dagen drogs rekommendationen tillbaka för halva Lunds stad.
– Vi har nu tagit fler prover för att ringa in problemet. Vi spolar också ledningarna, säger Magnus Ek, tf avldeningschef för dricksvattenavdelningen på VA Syd.
Den spolning som VA Syd genomför i områdena Kobjer och Möllevången kan medföra att det kommer missfärgat vatten ur kranen.
Magnus Ek uppskattar att omkring 40.000 människor i Lund fortfarande är drabbade av otjänligt vatten. De drabbade bor i Linero, Mårtens fälad, Östra torn, Tuna, Professorsstaden, Ideon, Universitetsområdet, norra delen av centrala Lund, Sockerbruksområdet, Möllevången, delar av Kobjer och Nöbbelöv samt Stångby och Norra fäladen.
Vet ni hur bakterierna har kunnat komma in i ledningarna?
– Nej. Och det är inte säkert att vi kan få bekräftat vad som har hänt. Dessvärre är det inte ovanligt. Koliforma bakterier finns i ytvatten och jord, det är en indikatorbakterie. Nu är det viktigaste att få ut bakterierna från ledningsnätet, säger Magnus Ek.
Vet ni vad det är för typ av koliforma bakterier?
– Nej, inte ännu. Vi håller på att ta reda på det.
Nya provsvar väntas på söndag kl 16.00 då VA Syd har uppdaterad information om kvaliteten på dricksvattnet i berörda områden. VA Syd måste ha två prover efter varandra som visar att vattnet är tjänligt innan kokrekommendationen upphävs.
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR