Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Försöken att slå ihjäl ett helt landskap

Partifärgen spelar ingen roll. Hela Öland står bakom protestlistorna mot fossilgasutvinning som i tisdags lämnades in till Näringsdepartementet i Stockholm.

Politik och förnuft hänger inte alltid ihop. Men när det gäller just borrningen i den öländska kalkstensgrunden och riskerna det för med sig mot vårt redan utsatta grundvatten på Öland så är samstämmigheten enorm.

Det är faktiskt inte rimligt att en minerallag från 1600-talet ska kunna göra att vem som helst kan sätta borren i Öland och äventyra vårt dricksvatten. Frågan är superaktuell i dessa dagar då vårt grundvatten är på väg att ta fullständigt slut, när vi har bevattningsförbud, när tankbilar far i skytteltrafik dygnet runt över Ölandsbron och när länsstyrelsen tummar på alla regler för att lägga nödledningar över Kalmarsund så snabbt det bara går.

Att riksdag och regering i det läget säger ”lycka till” och ”varsågod” åt Preem att genom sitt dotterbolag Gripen Gas sätta upp borrtorn på fem känsliga öländska naturområden är helt obegripligt. Hur kan Sverige ens ha mage att kritisera skövlingen av regnskog i Brasilien eller mineralbrytning i Afrika?

Någonstans måste det väl ändå finnas ett förnuft?

5 200 personer har undertecknat protestlistorna mot fossialgasutvinning som lämnats vid Näringslivsdepartementet i Stockholm. Det innebär att ungefär hälften av Ölands alla hushåll har satt sitt namn under listan. Egentligen kanske det är fel att kalla det för en protest. För handlar det om en manifestation för livet. Vi som bor och lever på Öland vill fortsätta att kunna göra det. Vårt dricksvatten är en absolut förutsättning.

Precis allting berörs när det gäller dricksvattnet. Ingen kommer undan – turism, jordbruk, ja och så du och jag som bor på Öland.

Det här är en glesbygdsfråga av högsta vikt. Vi blir fråntagna våra poliser, höghastighetstågen dras så långt som möjligt från oss, vi som Sveriges största lökexportörer får inte använda samma bekämpningsmedel som EU-konkurrenterna och Kalmar län har lägst andel statliga jobb av samtliga län.

Någonstans måste detta ta slut. Att också förstöra vårt dricksvatten är närmast bokstavligt talat ett sätt att försöka slå ihjäl ett helt landskap.

Nu får det banne mig vara nog!

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR