Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Flera risker för Vänerns dricksvatten

Flera risker för Vänerns dricksvatten

Vänern Mariestad
En riskanalys över Vänerns dricksvatten presenterades idag på Vänerdagen. Foto: Linnéa Frimodig

Idag presenterades en riskanalys för dricksvattnet i Vänern i samband med Vattenvårdsförbundets Vänerdag i Mariestad.

Avloppsvatten, miljöfarliga verksamheter, sjöfarts och flygolyckor samt föroreningar och utsläpp är risker som inventerats där dricksvattnet kan påverkas.

Riskanalysen ligger nu till grund för kommunernas arbete med att säkra vattenskyddsområden som dricksvattnet tas ifrån.

Sara Peilot är verksamhetsledare för Vänerns vattenvårdsförbund, som beställt analysen.

– Jobbar man inte med det så kan det leda till att man får ett sämre dricksvatten. Det är viktigt att vi lyfter de här frågorna nu.

Vad kan man göra som privatperson för att undvika att gifter hamnar i dricksvattnet?

– Har man fritidsbåt ska man använda giftfria bottenfärger, inte tömma avlopp från båtar i Vänern. Om man bor nära Vänern ska man se över sina enskilda avlopp. Alla kan göra en insats.

Spelar det någon roll om jag som enskild person tvättar min bil på garageuppfarten i stället för att åka till en biltvätthall?

– Det påverkar. Det har stor betydelse för dagvattnet.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR