Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Fler svenskar dör av radon än av trafikolyckor – varför har vi inte kommit längre?

Beskrivning av samhällsfrågan

Beräkningar visar att radon i bostäder orsakar cirka 500 lungcancerfall varje år i Sverige. Det motsvarar fler dödsfall än i trafiken. Ändå har runt 10 procent av Sveriges bostäder fortfarande en radonhalt över riktvärdet. Varför har vi inte kommit längre och vad händer nu?

Utökad beskrivning av samhällsfrågan

Eftersom radon är ett hälsofarligt ämne rekommenderar Folkhälsomyndigheten att radonhalten inte bör överstiga riktvärdet 200 Bq/m3 (bequerel per kubikmeter) i bostäder och allmänna lokaler. Flera hundra tusen bostäder överskrider fortfarande detta riktvärde. Även i skolor och på arbetsplatser förekommer radonhalter som är alltför höga. Det finns väl beprövade metoder att sänka radonhalten i byggnader men först steget är förstås att mäta radonhalten för att konstatera om det finns ett problem att åtgärda. Det är relativt enkelt och billigt att mäta radonhalten. Varför har vi Sverige inte kommit längre? Varför bor och arbetar så relativt många i miljöer med hälsofarlig radonhalt? På seminariet ska vi tillsammans med deltagare från kommuner, myndigheter och intresseorganisationer dyka djupare i vad som saknats i arbetet hittills och vad som nu görs för att komma ikapp.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR