Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Fler måste hämta kommunalt dricksvatten

Låga grundvattennivåer på Gotland gör att fler behöver hämta sitt dricksvatten från kommunala tappställen.

Patrik Norberg i Västergarn tvingas hämta vatten efter att brunnarna sinat
Patrik Norberg i Västergarn vid tanken han hämtar sitt vatten i. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Låga grundvattennivåer på Gotland gör att fler behöver hämta sitt dricksvatten från kommunala tappställen.

Runt 500 personer har nycklar och kan hämta sitt vatten vid tappställena. En av dom är Patrik Norberg i Västergarn som nyligen fått tillstånd efter att hans två brunnar sinat.

-Vi köpte gården i juni och fick höra att det kunde bli problem med vatten. Men eftersom vi har två brunnar så tänkte vi att det skulle ordna sig. Men för en månad sedan sinade den ena brunnen, och för två veckor sedan kom inget vatten ur kranen så då var det slut i den andra också, säger Patrik Norberg, som nu hämtar från ett tappställe i Västergarn.

-Vi är väldigt beroende av vatten och alla borde få uppleva det här. Det går inte att leva utan vatten, du klarar inte ett hem utan vatten, säger han.

Idag finns ett tiotal ställen att hämta dricksvatten från södra Gotland, men tanken är att det ska bli färre. Tekniska nämnden väntas i november fatta beslut om det.

-Totalt sett är det samma vatten, så jag ser ingen vits med att vi ska köra längre, säger Patrik Norberg

Nu har Patrik borrat en ny brann, 25 djup, och han hoppas att vattenbristen därmed ska vara över. Men säker är han inte, eftersom han inte provpumpat den ännu.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR