Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

En till sjukhus efter utsläpp i vatten

Illaluktande vatten i Huskvarna – ”det stinker”

Ett stort antal hushåll i Huskvarna har drabbats av illaluktande vatten i kranarna. – Det stinker av klor och är jätteäckligt, uppger en läsare för Jnytt. Nu har även en person tvingats uppsöka sjukhus, skriver Jönköpings-Posten.

Varför vattnet stinker är oklart. Tekniska kontoret har under natten och morgonen spolat igenom vattenledningarna via brandposterna.

– Vi började redan sent på tisdagskvällen, berättar Bengt Eriksson, arbetsledare och rörnätsinspektör på Tekniska kontoret. Vi fick indikationer på att något inte stod rätt till. Då var det Norrängen som var drabbat, det kom en mycket starkt lukt av och smak av klor från vattnet. En av mina killar berättar att det nästan kändes som om de frätte på tungan när man smakade på vattnet.

Spolat rent

Vattenledningarna spolades igenom och nu på onsdagsmorgonen ska vattnet vara normalt på Norrängen igen. Dock verkar problem ha flyttat på sig. Även terrassen, centrala Huskvarna och Öxnehaga har upplevt problem med vattnet.

– Vi går igenom område för område och spolar rent, säger Eriksson.Prover som vi har tagit på Norrängen visar inga förhöjda halter av klor.

Vad beror lukten på?

– Vi vet inte, vi har varit i kontakt med vattenverket som klorerar vattnet, men där finns inga fel, man har inte ökat på doserna av klor. Vi kommer att felsöka nu under dagen, men först gäller det att få ordning på vattnet överallt, säger Eriksson.

Kommunen har under förra veckan haft vattenverket på Brunstorp stängt, kanske kan något ha hänt i samband med att det togs i drift igen.

Läsare reagerade

Ett stort antal läsare reagerade på det illaluktande vattnet och hörde av sig till Jnytt under gårdagskvällen.

– Vårt badrum luktar som ett badhus, berättade någon. Vattnet går inte att dricka, det är jätteäckligt, sade en annan. Helt plötsligt smakar och luktar vårt vatten jättemycket klor, det går inte att dricka, vad är det som händer? frågade sig en tredje.

PåI onsdagsförmiddagen gick även JP.se ut med informationen att en person fick en allergisk reaktion under gårdagskvällen och befinner sig därför på akuten.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR