Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvattnet i Mullsjö måste kokas

2020-05-13

Boende i Mullsjö uppmanas fortfarande att koka sitt vatten. Det var i måndags som koliforma bakterier upptäcktes i det kommunala vattnet. Sedan dess har Mullsjöborna behövt koka det vatten som ska drickas eller användas i matlagning och det kan ta veckor innan problemet är åtgärdat.

Det var vid en provtagning som det upptäcktes att vatten från Mullsjö vattenverk innehåller koliforma bakterier, dock inga E-colibakterier.

Utredning drar ut på tiden

Enligt uppgfiter från kommunen på torsdagseftermiddagen varierar provresultaten på det utgående vattnet från vattenverket mycket – ibland tjänligt och vid andra tillfällen väldigt dåligt. Ute i ledningsnätet har inga koliforma bakterier upptäckts. De motstridiga resultaten gör att utredningen nu drar ut på tiden och att Mullsjöborna därför måste vara beredda på att fortsätta koka vattnet innan det används till matlagning, sköljning av grönsaker eller tandborstning. Något som kan behöva göras i ytterligare några veckor.

Däremot går det bra att duscha, diska och tvätta händerna som vanligt. Kommunen har nu höjt kloreringen av vattnet och gör ständigt nya povtagningar. Ett arbete som kommer att fortsätta under helgen, rapporterar kommunen på sin hemsida under torsdagen.

Mullsjö kommun informerar via sin hemsida

Ingen förändring

Under söndagen är resultaten samma som tidigare i veckan.

– Det har gått lite upp och ned. Vi har haft några godkända prov i rad men vi behöver vara helt säkra innan vi kan släppa detta. Det går inte att säga hur länge detta kommer pågå, säger Matias Benér, VD på Mullsjö Enerig och Miljö AB.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR