Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvattnet i Laxne är förorenat

Läs mer här

Publicerad 2018-11-23

Efter en rutinkontroll upptäcktes bakterier i Laxnes kommunala dricksvatten. Nu går Gnesta kommun ut med rekommendationen att inte dricka vattnet innan det kokats.

Vid förhöjda bakteriehalter tas det ett omprov, vilket görs under torsdagsförmiddagen.

Provsvaren väntas komma i början av nästa vecka och fram till dess är rekommendationen att koka dricksvattnet. Att duscha och tvätta sig med vattnet ska dock vara ofarligt.

Gnesta kommun kommer även att höja klorhalten på vattnet efter omprovet, vilket kan leda till att det luktar klor. Enligt kommunen ska det dock inte vara ohälsosamt.

SÅ KOKAR DU DRICKSVATTNET

Dölj

Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt.

Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna.

Låt det stå i rumstemperatur eller svalare, gärna i kylskåpet.

Källa: Gnesta kommun

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR