Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvattnet i Fliseryd måste kokas

Läs mer här

2017-10-25
Kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson om vattenproblemen i Fliseryd
Vattenkran.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Mönsterås kommun uppmanar boende i Fliseryds samhälle att koka sitt dricksvatten eller hämta vatten i utplacerad tank. Anledningen är att vattenprover som tagits visar att vattnet inte är tjänligt.

Framför allt rekommenderas vattnet att kokas om det ska drickas eller användas i matlagning.

Enligt kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås, Anders Johansson, är det oklart vad som orsakat problemet med vattnet. Det var ett av kommunens rutinprover som indikerade att det fanns E.coli-bakterier i vattnet.

– Egentligen vet vi inte så jättemycket vad som är orsaken, utan det är ett av våra rutinprover som visar att det finns E.coli i vattnet – och då måste vi agera omedelbart och beslutsamt.

Är vattnet otjänligt?

– Vi vet inte det, men vi har ett prov som visar på otjänligt vatten. Sedan vet vi inte om det är vattnet som det är fel på eller om det möjligen kan vara provet som det har blivit någon form av kontamination på, det kan vi inte svara på just nu.

En tank med dricksvatten finns uppställd vid skolan i Fliseryd där man kan hämta dricksvatten, uppger Mönsterås kommun på sin hemsida.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR