Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvatten smakar och luktar konstigt

Läs mer här

Dricksvatten smakar och luktar konstigt
Publicerad 13 maj 2017 kl 14.43

På lördagsförmiddagen har vattnet i de västra delarna av Göteborg luktat och smakat konstigt, uppger Göteborgs stad.
Det är ofarligt att dricka och kommer vara avhjälpt under helgen.
– Det är efter ett planerat underhållsarbete i Lackarebäcks vattenverk, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktion på Göteborgs stad.

I fredags morse avslutades det planerade underhållsarbetet och som en följd av det har vattnet i västra delarna av Göteborg luktat och smakat annorlunda på lördagen.
– Under underhållningsarbetet har vi tillfälligt lagt om desinfektionen, ibland blir det störningar i lukten och det blev det den här gången, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktion på Göteborgs stad.
Ofarligt att dricka
Göteborgs stad beräknar att vattnet kommer att smaka som vanligt under helgen.
– Det finns vatten kvar i ledningarna men under dagen kommer det vara som vanligt.
Vad är det vattnet luktar?
– Råvattentäkten till Lackarebäck kommer från Delsjön så det är en naturlig sjölukt. När processen går som det ska tar vi bort de här lukt- och smakämnena. När vi har planerade åtgärder och inte kan göra precis som vi gör annars så blir det en förändring och en större andel lukt- och smakstörande ämnen följer med.
Det är helt ofarligt att dricka vattnet. På sin hemsida skriver kommunen att ställa in vatten i kylskåpet hjälper mot lukten och smaken.
– Om man låter det stå blir det bättre, så det kan vara ett tips, säger Josefin Lundberg Abrahamsson.
Linda BerghLinda Bergh
linda.bergh@gt.se

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR