Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvatten kan aldrig mer tas från förorenat område i Kallinge

2016-04-04

Vattenverket i Brantafors

Vattenverket utanför Kallinge får numera sitt vatten från Karlsnäs. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Grundvattnet i ett två kilometer långt och som mest 900 meter brett område i Kallinge är förorenat av gifterna PFAS. Därifrån kommer man aldrig mer att kunna ta dricksvatten.

Det konstaterar Anders Börjesson på Ronneby kommuns miljö-och byggnadsförvaltning.

Konsultföretaget WSP har kartlagt det förgiftade området, och nu väntar en utredning om eventuella saneringsåtgärder.

Anders Börjesson säger att det troligen kommer att ta flera år innan man har en lösning. Och oavsett vilken saneringsåtgärd som blir aktuell så kommer man aldrig mer att kunna ta dricksvatten från området.

– Människor har inte förtroende för det här vattnet.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR