Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dricksvatten hotas av svampmedel

Läs mer här

2017-09-04

Dricksvatten hotas av svampmedel
4 000 liter utblandat växtskyddsmedel har läckt ut i Nymö i när växtskyddssprutan bakom traktorn välte och gick sönder.

Olyckan inträffade i tisdags vid en åker vid Nymö en mil öster om Kristianstad. När sprutan gick sönder orsakade det ett omfattande läckage av utspätt växtskyddsmedel mot svamp.

Eftersom medlet riskerar att nå dricksvattenbrunnar pågår nu ett stort saneringsarbete där det översta jordlagret har schaktats bort och man pumpar även upp grundvatten.

Boende i området med egna brunnar avråds från att dricka eller använda vattnet i matlagning. Dessutom avråds man från att tvätta sig eller kläder i vattnet.

– Vi gör det tills vi vet mer. Det har tagits prover i dag, men resultatet får vi inte förrän i nästa vecka. Samtidigt inleder vi nu pumpning av grundvattnet för att motverka att grundvattenströmmen går mot Nymö, säger Tommy Danielsson, chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, till Kristianstadsbladet.

 

Kommunen har ställt ut tankar där ortsborna kan hämta vatten och det finns möjlighet att duscha i en skola.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR