Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Därför kan Göteborgs dricksvatten lukta konstigt

Läs mer här

Mellan den 13 och 25 mars 2018 kan dricksvattnet i Göteborg lukta annorlunda. Det är främst i de västra, södra och centrala delarna av staden som risken finns. 
– Vattnet är inte farligt för hälsan på något sätt. Men det kan få en förändring i lukten, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktion på Göteborgs stad.

Det är de områden i Göteborg som får sitt vatten från Lackarebäcks vattenverk som kan vilja hålla för näsan när de dricker vatten de tolv kommande dagarna.

– Det är främst de södra, västra och centrala delarna av Göteborg som kan påverkas. Det går inte att säga exakt vilka områden, säger Josefin Lundberg Abrahamsson.

Det finns två orsaker till detta. Det ena är ett leveransproblem.

– Vi har fått för lite leverans av en kemikalie. Därför måste vi minska användningen av den till dess att vi får en ny leverans i slutet av veckan, säger Josefin Lundberg Abrahamsson.

Den andra orsaken är att ett underhållsarbete ska utföras på Lackarebäcks vattenverk från och med måndag vilket gör att reningsprocessen med kemikalien stängs av fram till den 25 mars.

– Det är olyckligt att de här händelserna inträffar efter varandra, säger Josefin Lundberg Abrahamsson.

Inte farligt för hälsan

Enligt henne kommer inte vattnets kvalitet inte påverkas på något sätt av detta och det finns ingen risk för att det är farligt för hälsan. Det enda som kan hända är att man känner en lukt från vattenglaset när man dricker.

– Det är inte säkert att folk kommer känna någon lukt alls. Men det finns en ökad risk för det, säger hon.

Hur vattnet, som annars i princip inte luktar något alls, kan komma att lukta kan hon inte förklara.

– Lukt är en upplevelse så det går inte att svara på. Jag vet inte om människor kommer uppleva att det luktar illa eller bara annorlunda, säger hon.

Men om man skulle uppleva att det luktar illa har hon ett tips:

– Man kan låta det stå lite grann. Då kan lukten försvinna.

Julia Sandstén Vikberg

 

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR