Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Dåligt dricksvatten i Björknäset – uppmanas till vattenkokning

Dåligt dricksvatten i Björknäset – uppmanas till vattenkokning

 

Kommunen uppmanar boende i Björknäset att koka sitt vatten innan det används till dryck eller matlagning, då det innehåller höjda halter av bakterier.

Dricksvattet i Björknäset i Sollefteå kommun kan vara olämpligt som dricksvatten. Det konstaterades efter provtagning, då vattnet innehöll höjda halter av koliforma bakterier.

– Vi vet inte i dagsläget hur det här uppstod, det är saker som inträffar lite nu och då. Vid sådana här händelser har vi direktiv från livsmedelsverket som vi ska följa och försöka åtgärda problemet så snabbt som möjligt, säger Carina Nilsson enhetschef på Vatten och Avlopp, Sollefteå kommun.

Av säkerhetsskäl rekommenderar nu kommunen att boende i Björknäset kokar sitt vatten innan det dricks eller används till matlagning.

– Det är 34 personer som drabbas, så det är ingen världshändelse direkt, säger hon.

Vattnet kan användas som vanligt till personlig hygien, tvätt av kläder, rengöring och spolning.

Kommunen vet ännu inte när vattnet blir drickbart igen, men kommer att fortsätta

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR