Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Boende uppmanas koka dricksvatten

Läs mer här

En avgrävd huvudvattenledning har orsakat problem för de boende i Bergsjön och delar av Angered. Här uppmanas allmänheten koka vattnet av säkerhetsskäl.

Det var igår kväll som en påle gick igenom en av de stora huvudvattenledningarna i närheten av Alelyckans vattenverk i samband med ett byggarbete.

– Det ledde till att vi fick stänga av vattnet i båda ledningarna till en början. Eftersom bara en visade sig vara skadad har vi kunnat släppa på i den ena ledningen, säger Anne Lundgren, kommunikatör på Kretslopp och vatten.

Boende i Eriksbo, Gunnilse, Bergum och Bergsjön ska nu koka sitt vatten för att undvika eventuella bakterier.

– Trycket har varit så lågt i ledningarna här att det kan ha kommit in markvatten. Även om vi inte vet att det har hänt ska man ändå koka vattnet för att vara på den säkra sidan. Exempelvis ska man inte brygga kaffe eftersom det kaffet inte kokat.

Vattnet kan i delar av staden också vara något missfärgat, vilket däremot inte ska vara farligt.

– Nej, det beror bara på att det är järn i vattnet. Det går att dricka som vanligt, säger Anne Lundgren.

När tror du att de boende i nordost kan dricka vattnet från kranen igen utan att koka det?

– Vi gör provtagningar av vattnet just nu och vill ha mer än ett godkänt prov innan vi säger att vattnet är okej. Men tidigast fredag upphäver vi kokuppmaningen.

På kommunens hemsida goteborg.se kan man själv följa ärendet på såväl svenska som engelska, somaliska och arabiska.

 

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR